Best Practices

Over > Best Practices >

FORWARD publiceert document met best practices voor LHBT-inclusiviteit op de werkvloer

Van diversiteit naar inclusiviteit. Het zijn twee stappen die van belang zijn voor iedere organisatie. Diverse teams en een inclusieve werkomgeving dragen bij aan de productiviteit en kwaliteit van een team. Daarmee is de businesscase kristalhelder. Iedere organisatie zou niet alleen moeten streven naar een inclusieve en diverse werkomgeving omdat het ‘the right thing to do’ is, maar ook omdat het de organisatie sterker en succesvoller maakt.

De eerste stap is diversiteit. Zorgen voor een werkomgeving waarin collega’s samenwerken met verschillende geloofsovertuigingen, sociaal economische achtergronden, seksuele geaardheden, werkwijzen, genderidentiteiten, enz. Al deze verschillen dragen in sterke mate bij aan de vindingrijkheid en creativiteit van een team. Maar met diversiteit alleen ben je er nog niet.

De tweede stap is inclusiviteit. Alle unieke werknemers moeten het gevoel krijgen gewaardeerd te worden om wie zij zijn en de ruimte krijgen zichzelf te zijn. Iedereen is anders en draagt daardoor op een unieke wijze bij aan de kracht van een team. Door deze boodschap uit te dragen als werkgever, krijgt iedere werknemer de ruimte het beste uit zichzelf te halen en kunnen werknemers een hogere mate van productiviteit behalen.

FORWARD wil alle organisaties binnen de juridische wereld actief ondersteunen in het bereiken van een diverse en inclusieve werkomgeving. Dit best practices document probeert door middel van aanbevelingen en concrete voorbeelden een leidraad te vormen voor organisaties die zichzelf willen ontwikkelen. Wij hopen dat iedere organisatie, afhankelijk van de eigen behoeftes en doelstellingen, inspiratie kan putten uit dit overzicht en een stap kan zetten in de richting van een meer diverse en inclusieve werkomgeving voor alle juridische professionals.

Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie