Stichting Forward

Voor het bevorderen van de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBT's

People perform better

when they can be

themselves

FORWARD: voor het bevorderen van acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBT's binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep.

 

Diversiteit en inclusiviteit dragen bij aan werktevredenheid, productiviteit en innovatie. Een inclusieve cultuur en werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn is niet alleen "the right thing to do", maar draagt ook bij aan het succes van een bedrijf of organisatie.

 

Door middel van het organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten en netwerkborrels streeft Stichting FORWARD na:


» de diversiteit bij aangesloten organisaties te vergroten;
» een netwerk voor LHBT juristen te creëren; en
» ervaringen en best practices uit te wisselen.

FORWARD nieuws

 
07 mrt 2024

FORWARD lente evenement 2024

FORWARD organiseerde op donderdag 7 maart 2024 het jaarlijkse lente evenement in Amsterdam. Het evenement stond in het teken van het openstellen van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht op Aruba en Curaçao met als gastsprekers Nicole Römer, David den Blaauwen en Joke Swiebel.
Meer info
 
23 nov 2023

FORWARD Winter Event 2023: Pinkwashing

FORWARD organiseerde op donderdag 23 november 2023 het Winter Event bij Kanarie Club in Amsterdam. Het thema van de avond was Pinkwashing. Veel bedrijven en andere organisaties zeggen dat ze zich inzetten voor LHBTQIA+ diversiteit en inclusie. Maar doen ze dat echt, of hebben ze alleen een regenbooglogo op hun LinkedIn profiel tijdens Pride? Wanneer het meer marketing is dan daadwerkelijk het verbeteren van inclusie, is er sprake van Pinkwashing. Bete van Meeuwen en Pepper Wering gingen hierover met ons in gesprek.
Meer info
 
02 aug 2023

FORWARD Pride Event 2023

Op woensdag 2 augustus 2023 organiseerde FORWARD haar jaarlijkse Pride evenement. Dit jaar vierden we Pride met een netwerkborrel die werd gehouden bij Brug34 te Amsterdam.
Meer info
 
08 jun 2023

FORWARD Event: LHBTQIA+-inclusie in de sportwereld

Forward organiseerde op donderdag 8 juni 2023 een paneldiscussie bij LAB111 in Amsterdam. Het thema van de avond was LHBTQIA+-inclusie in de sportwereld. De aanleiding hiervoor zijn de recente ontwikkelingen in vooral de voetbalwereld, waaronder de weigering van Orkun Kökcü om de One Love-band tijdens wedstrijden te dragen. Onder leiding van Eveline Rethmeider gaven Michiel van Dijk (Partner CMS), Pepijn Keppel (voormalig prof-hockeyer en auteur) en een afvaardiging van de Roze Supporters hun visie.
Meer info
 
12 apr 2023

FORWARD Lente Event 2023: Film Concerned Citizen

FORWARD organiseerde op woensdag 12 april de lentebijeenkomst in het Ketelhuis te Amsterdam. Het evenement begon met de film Concerned Citizen. Deze film gaat over een Israëlisch stel uit een multiculturele buurt in Tel Aviv, dat in dit scherpe en satirische drama met hun eigen vooroordelen wordt geconfronteerd. Na afloop van de film was er een borrel.
Meer info
 
07 dec 2022

FORWARD Winter Event 2022: De Rechtstaat voor Iedereen?

Op 7 december 2023 organiseerde FORWARD een paneldiscussie met als thema: De Rechtstaat voor Iedereen? Sprekers Ruud Koole, Rob Holfand, Marc Janssens en Han Warmelink gaven hun visie op de pluriforme rechstaat en wat de grenzen zijn van het publieke debat, onder leiding van Eveline Rethmeier.
Meer info
 
21 apr 2022

Spring event 2022: non-traditional families - (legal) challenges in 2022

Wat was het fijn om elkaar na twee jaar weer in persoon te treffen. Het FORWARD Spring Event werd druk bezocht en wij willen iedereen bedanken die aanwezig was. Tijdens dit event spraken Sara Coster van Stichting Meer dan Gewenst en arbeidsrechtadvocaat Loes Wever over de juridische uitdagingen die niet-traditionele gezinsvormen anno 2022 nog steeds ervaren. Het was een inspirerende avond en zette aan tot denken. Wat kan ik binnen mijn organisatie doen om niet-traditionele gezinnen de ruimte te geven die zij nodig hebben?
Meer info
 
16 nov 2021

FORWARD geeft cursussen genderinclusief taalgebruik - Interview Advocatie

De roep om genderinclusieve taal wordt steeds luider, maar het juridisch jargon blijft achter, zo concluderen Boudewijn Smit (Voorzitter Raad van Advies FORWARD) en David den Blaauwen (Bestuurslid FORWARD). Zij bieden advocatenkantoren trainingen aan over taalgebruik waarbij iederen doelgroep zich gezien voelt. Advocatie interviewde hen over deze trainingen.
Meer info
 
07 okt 2021

FORWARD 2016 - 2021: het eerste lustrum

Time flies when you are having fun! Dit jaar bestaat Legal LGBT+ Network FORWARD al weer vijf jaar. Na een periode van 1,5 jaar, waarin het niet of slechts beperkt mogelijk was om bij elkaar te komen, organiseerde FORWARD een lustrum event met sprekers Barbara Barend ((sport)journaliste en presentatrice), Sander van 't Noordende (CEO Randstad, bestuurslid Out & Equal) en Zohair El Yassini (Tweede Kamerlid VVD), met Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) als moderator.
Meer info
 
17 sep 2021

FORWARD geeft cursus LHBTI+-diversiteit en inclusie Impact Day Sirius

Op 17 september 2021 organiseerde studievereniging Sirius de eerste editie van de Impact Day. Tijdens deze dag werden verschillende maatschappelijk relevante onderwerpen besproken tijdens lezingen en workshops. Lotte van de Leij en David den Blaauwen, beide bestuurslid bij FORWARD, gaven tijdens deze dag een workshop over LHBTI+-diversiteit en inclusie.
Meer info
 
10 feb 2021

FORWARD x School of Life: online talk about leadership

Stichting FORWARD organiseerde in samenwerking met The School of Life een online lezing omtrent divers en inclusief leiderschap. Wassila Hachchi (ex-militaire en voormalig lid van de Tweede Kamer) sprak over wat goed leiderschap inhoudt en hoe dit op de werkvloer kan zorgen voor een inclusieve werkomgeving. Ze ging daarbij onder meer in op de mannelijke en vrouwelijke vormen van leiderschap.
Meer info
 
07 nov 2019

FORWARD Fall Event: unconscious bias training (ROSE Stories & Nina Blussé) & networking drinks

Op 7 november 2019 organiseerde FORWARD in samenwerking met ROSE Stories en Nina Blussé op een interactieve training over unconscious bias in The Hoxton. Tijdens de training maakte de deelnemers op interactieve wijze kennis met hun eigen brein en hun unconscious bias. Zij hebben inzicht opgedaan over het proces van onbewuste vooroordelen, en het effect daarvan op het dagelijks denken en doen, óok op de werkvloer.
Meer info
 
11 okt 2019

International Coming Out Day Event 2019

Op International Coming Out Day organiseerden FORWARD en Lawyers for Lawyers een bijzonder evenement met gastsprekers Michel Togué (mensenrechtenadvocaat en activist uit Kameroen) en Boris Dittrich (lid van de Eerste Kamer). Michel en Boris spraken over hun ervaring en de uitdagingen bij het verdedigen van LHBT+-rechten in internationale context. Daarnaast lanceerde Corporate Queer (Remco Boxelaar) een postercampagne om meer bewustzijn te creëren voor de betekenis van de letters in het LGBT+-alfabet.
Meer info
 
25 jul 2019

Drinks summer edition 2019

Op de warmste dag van het jaar kon het niet heet genoeg zijn tijdens de Gender Neutral Latin Dance Workshop van het FORWARD Summer Event. Dans met hem, dans met haar, dans vooral met iedereen! Onder bezielende begeleiding van Jorge Suarez van Latin Amsterdam en Swing Latino gingen de voetjes van de vloer en swingde het de pan uit. Aansluiten waren de verkoelende cocktails bij Kanarie Club meer dan welkom.
Meer info
 
16 mei 2019

Drinks spring edition 2019

De LHBT gemeenschap heeft een rijke geschiedenis, ook in Nederland en zeker in Amsterdam. Tijdens de Sharing Stories - LGBTQ+ rondleiding in het Amsterdam Museum werd tegen de achtergrond van de prachtige museumcollectie persoonlijke en bijzondere verhalen uit de gemeenschap verteld. Educatief en inspirerend.
Meer info
 
07 feb 2019

Drinks winter edition 2019

Naar schatting hebben meer dan 2 miljoen Nederlanders biseksuele gevoelens, fantasieën of ervaringen, maar toch hoor je er zelden over. Tijd om daar meer aandacht aan te besteden. Emiel Maliepaard, de spreker tijdens het winterevent, scheen licht waarom biseksuelen niet uit de kast willen komen, maar wel zo nu en dan zichzelf willen uiten als biseksueel. Hij noemt het de biseksuele (on)zichtbaarheidsparadox, en besprak een aantal ways forward om deze paradox op te vangen en te bekijken hoe biseksualiteit toch meer zichtbaar kan worden.
Meer info
 
03 jan 2019

FORWARD lanceert Mentoring Platform

FORWARD introduceert een nieuw initiatief, het FORWARD Mentoring Platform. Met dit platform, biedt FORWARD de mogelijkheid voor personen binnen de juridische beroepsgroep op een vertrouwelijke basis te worden gekoppeld aan een meer senior mentor. Het FORWARD Mentoring Platform staat ook open voor rechtenstudenten.
Meer info
 
03 jan 2019

Nieuwe samenstelling FORWARD bestuur en evenementencommissie

Per 1 januari 2019 zal Lotte van der Leij het voorzitterschap overnemen van Boudewijn Smit. Boudewijn zal een jaar voor NautaDutilh in New York werkzaam zijn. Het bestuur bedankt Boudewijn voor al zijn inzet. De FORWARD evenementencommissie heeft ook een nieuwe samenstelling.
Meer info
 
03 jan 2019

FORWARD Winterevent 2019 op 7 februari 2019

Save the date voor het FORWARD Winterevent op 7 februari 2019. Het Winterevent zal plaatsvinden op een spectaculaire locatie. Meer informatie volgt snel.
Meer info
 
15 nov 2018

FORWARD zoekt enthousiaste leden voor de evenementencommissie en het bestuur

FORWARD is op zoek naar mensen die zich actief willen inzetten voor FORWARD en de organisatie van FORWARD evenementen. Lijkt het jou leuk om het FORWARD team te komen versterken?
Meer info
 
13 nov 2018

FORWARD Voorzitter Boudewijn Smit mr. van week

Mr. van de week is Boudewijn Smit (1991). Hij is advocaat bij NautaDutilh en voorzitter van Stichting Forward, die werkt aan de bevordering van lhbt-inclusiviteit binnen de juridische beroepsgroep. Forward stelde de ‘Best practices voor lhbt-inclusiviteit op de werkvloer’ op, een handleiding met aanbevelingen voor bedrijven in de juridische sector die willen werken aan een grotere lhbt-inclusiviteit.
Meer info
 
05 nov 2018

Forward-netwerk geeft leidraad voor LHBT inclusiviteit op kantoor

Legal LHBT-netwerk Forward heeft een document uitgebracht met aanbevelingen voor een meer diverse en inclusievere werkomgeving. De ‘Best practices voor LHBT inclusiviteit op de werkvloer’ zijn verstuurd naar partners en HR-managers van alle grote advocatenkantoren die zijn verbonden aan Forward. Al zijn ze evengoed van toepassing op andere bedrijven, van diversiteitstrainingen tot genderneutrale wc’s.
Meer info
 
01 nov 2018

Drinks fall edition 2018

Ter gelegenheid van het najaarsevent 2018 hostte FORWARD in Lab111 een private screening van de roze romcom "Gewoon Vrienden", ingeleid door Henk Burger, de scenarioschrijver van de film.
Meer info
 
03 aug 2018

Rocycle (P)RIDE event

Voor het eerst ging FORWARD op de sportieve tour in een samenwerking met Rocycle: de P(RIDE). In een work-out van 45 minuten vol pride hits (van onder andere RuPaul, Lady Gaga en Geri Halliwell) zorgden trainers Luuk en Joey dat iedereen bezweet maar voldaan aan het Amsterdam Pride weekend kon beginnen. Na afloop boden gezonde smoothies de nodige afkoeling.
Meer info
 
03 aug 2018

FORWARD in het FD-artikel 'Hoeveel kleuren telt de regenboog op de werkvloer'

"Waar man-vrouwdiversiteit en culturele diversiteit hoog op de bedrijfsagenda's staan, heeft homo- en transgenderdiversiteit nog een lange weg te gaan. Dat blijkt uit gesprekken die het FD voerde met experts. 'Sollicitanten die actief zijn bij een homostudentenvereniging, schrappen dat vaak van hun cv.'"
Meer info
 
21 jun 2018

Drinks summer edition 2018

Bij het begin van de astronimische zomer verhalen Lisa van Ginneken en Tess Bens, beide werkzaam voor Transvisie en beide transgender, over hoe het is om een transitie te maken, wat voor uitdagingen daarbij komen kijken en waarom de T onlosmakkelijk verbonden is met de LH en B.
Meer info
 
05 apr 2018

Drinks spring edition 2018

Het dierenrijk kent verbazingwekkend veel diversiteit in gender identiteit en seksuele oriëntatie, zo bleek tijdens de rondleiding in Artis. Wist je dat 25% van de wilde flamingo's homoseksueel is? En omdat de mannetjes de beste nestenbouwers zijn, zie je bij homoparen een nest dat twee keer zo groot is. Wist je ook dat bij de Japanse makkaken zo'n 78% van de vrouwtjes lesbisch is, en dat voor makkaken een begroeting al voldoende aanleiding is om elkaar te bestijgen? Kortom, voldoende stof om over na te praten tijdens de borrel in De Tropen.
Meer info
 
23 nov 2017

Drinks winter edition 2017

Netwerk event bij College Hotel
Meer info
 
21 jun 2017

Drinks summer edition 2017 bij FOAM

Netwerk event bij FOAM met gastspreker Aynouk Tan
Meer info
 
31 jan 2017

Een roze advocaat voelt vooral vertrouwd

Omdat ‘roze’ recht een vak apart is.
Meer info
 
23 nov 2016

De vrijheid om je passie te ontwikkelen

Stichting FORWARD in het nieuws!
Meer info
 
10 nov 2016

Drinks winter edition 2016 - W hotel Amsterdam

Netwerk event in het W Hotel met gastsprekers Marja en Ellie Lust
Meer info
 
10 nov 2016

Politiezusjes Ellie en Marja Lust te gast bij roze juristen

Roze juristen kunnen netwerken, ervaringen uitwisselen en bijpraten.
Meer info
 
06 sep 2016

FORWARD wil erkenning diversiteit binnen conservatieve advocatuur

Juridisch netwerk voor Lesbians, Gays, Bisexuals en Transgenders (LGBTs)
Meer info
 
08 jun 2016

Blogpost 'wat juristen kunnen betekenen voor de LHBT-gemeenschap'

De roze randen van het recht: wat juristen kunnen betekenen voor de LHBT-gemeenschap
Meer info
 
25 apr 2016

Artikel 'Legal LGBT netwerk Forward van start'

Legal LGBT netwerk Forward van start
Meer info
 
21 apr 2016

Launch event FORWARD

Openingsborrel met gastspreker Valentijn de Hingh
Meer info
 
18 apr 2016

Artikel 'Eerste legal LGBT netwerk'

Eerste legal LGBT netwerk: 'Forward is er niet alleen voor de gezelligheid'
Meer info
 
12 apr 2016

LGBT-netwerk voor juristen

Meer info

FORWARD founders

 


 

 

  


 
FORWARD friends

 


 

  

 Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie