Eerdere evenementen

Activiteiten > Eerdere evenementen >
07 mrt 2024

FORWARD lente evenement 2024

FORWARD organiseerde op donderdag 7 maart 2024 het jaarlijkse lente evenement in Amsterdam. Het evenement stond in het teken van het openstellen van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht op Aruba en Curaçao met als gastsprekers Nicole Römer, David den Blaauwen en Joke Swiebel.
23 nov 2023

FORWARD Winter Event 2023: Pinkwashing

FORWARD organiseerde op donderdag 23 november 2023 het Winter Event bij Kanarie Club in Amsterdam. Het thema van de avond was Pinkwashing. Veel bedrijven en andere organisaties zeggen dat ze zich inzetten voor LHBTQIA+ diversiteit en inclusie. Maar doen ze dat echt, of hebben ze alleen een regenbooglogo op hun LinkedIn profiel tijdens Pride? Wanneer het meer marketing is dan daadwerkelijk het verbeteren van inclusie, is er sprake van Pinkwashing. Bete van Meeuwen en Pepper Wering gingen hierover met ons in gesprek.
02 aug 2023

FORWARD Pride Event 2023

Op woensdag 2 augustus 2023 organiseerde FORWARD haar jaarlijkse Pride evenement. Dit jaar vierden we Pride met een netwerkborrel die werd gehouden bij Brug34 te Amsterdam.
08 jun 2023

FORWARD Event: LHBTQIA+-inclusie in de sportwereld

Forward organiseerde op donderdag 8 juni 2023 een paneldiscussie bij LAB111 in Amsterdam. Het thema van de avond was LHBTQIA+-inclusie in de sportwereld. De aanleiding hiervoor zijn de recente ontwikkelingen in vooral de voetbalwereld, waaronder de weigering van Orkun Kökcü om de One Love-band tijdens wedstrijden te dragen. Onder leiding van Eveline Rethmeider gaven Michiel van Dijk (Partner CMS), Pepijn Keppel (voormalig prof-hockeyer en auteur) en een afvaardiging van de Roze Supporters hun visie.
12 apr 2023

FORWARD Lente Event 2023: Film Concerned Citizen

FORWARD organiseerde op woensdag 12 april de lentebijeenkomst in het Ketelhuis te Amsterdam. Het evenement begon met de film Concerned Citizen. Deze film gaat over een Israëlisch stel uit een multiculturele buurt in Tel Aviv, dat in dit scherpe en satirische drama met hun eigen vooroordelen wordt geconfronteerd. Na afloop van de film was er een borrel.
07 dec 2022

FORWARD Winter Event 2022: De Rechtstaat voor Iedereen?

Op 7 december 2023 organiseerde FORWARD een paneldiscussie met als thema: De Rechtstaat voor Iedereen? Sprekers Ruud Koole, Rob Holfand, Marc Janssens en Han Warmelink gaven hun visie op de pluriforme rechstaat en wat de grenzen zijn van het publieke debat, onder leiding van Eveline Rethmeier.
21 apr 2022

Spring event 2022: non-traditional families - (legal) challenges in 2022

Wat was het fijn om elkaar na twee jaar weer in persoon te treffen. Het FORWARD Spring Event werd druk bezocht en wij willen iedereen bedanken die aanwezig was. Tijdens dit event spraken Sara Coster van Stichting Meer dan Gewenst en arbeidsrechtadvocaat Loes Wever over de juridische uitdagingen die niet-traditionele gezinsvormen anno 2022 nog steeds ervaren. Het was een inspirerende avond en zette aan tot denken. Wat kan ik binnen mijn organisatie doen om niet-traditionele gezinnen de ruimte te geven die zij nodig hebben?
07 okt 2021

FORWARD 2016 - 2021: het eerste lustrum

Time flies when you are having fun! Dit jaar bestaat Legal LGBT+ Network FORWARD al weer vijf jaar. Na een periode van 1,5 jaar, waarin het niet of slechts beperkt mogelijk was om bij elkaar te komen, organiseerde FORWARD een lustrum event met sprekers Barbara Barend ((sport)journaliste en presentatrice), Sander van 't Noordende (CEO Randstad, bestuurslid Out & Equal) en Zohair El Yassini (Tweede Kamerlid VVD), met Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) als moderator.
10 feb 2021

FORWARD x School of Life: online talk about leadership

Stichting FORWARD organiseerde in samenwerking met The School of Life een online lezing omtrent divers en inclusief leiderschap. Wassila Hachchi (ex-militaire en voormalig lid van de Tweede Kamer) sprak over wat goed leiderschap inhoudt en hoe dit op de werkvloer kan zorgen voor een inclusieve werkomgeving. Ze ging daarbij onder meer in op de mannelijke en vrouwelijke vormen van leiderschap.
07 nov 2019

FORWARD Fall Event: unconscious bias training (ROSE Stories & Nina Blussé) & networking drinks

Op 7 november 2019 organiseerde FORWARD in samenwerking met ROSE Stories en Nina Blussé op een interactieve training over unconscious bias in The Hoxton. Tijdens de training maakte de deelnemers op interactieve wijze kennis met hun eigen brein en hun unconscious bias. Zij hebben inzicht opgedaan over het proces van onbewuste vooroordelen, en het effect daarvan op het dagelijks denken en doen, óok op de werkvloer.
11 okt 2019

International Coming Out Day Event 2019

Op International Coming Out Day organiseerden FORWARD en Lawyers for Lawyers een bijzonder evenement met gastsprekers Michel Togué (mensenrechtenadvocaat en activist uit Kameroen) en Boris Dittrich (lid van de Eerste Kamer). Michel en Boris spraken over hun ervaring en de uitdagingen bij het verdedigen van LHBT+-rechten in internationale context. Daarnaast lanceerde Corporate Queer (Remco Boxelaar) een postercampagne om meer bewustzijn te creëren voor de betekenis van de letters in het LGBT+-alfabet.
25 jul 2019

Drinks summer edition 2019

Op de warmste dag van het jaar kon het niet heet genoeg zijn tijdens de Gender Neutral Latin Dance Workshop van het FORWARD Summer Event. Dans met hem, dans met haar, dans vooral met iedereen! Onder bezielende begeleiding van Jorge Suarez van Latin Amsterdam en Swing Latino gingen de voetjes van de vloer en swingde het de pan uit. Aansluiten waren de verkoelende cocktails bij Kanarie Club meer dan welkom.
16 mei 2019

Drinks spring edition 2019

De LHBT gemeenschap heeft een rijke geschiedenis, ook in Nederland en zeker in Amsterdam. Tijdens de Sharing Stories - LGBTQ+ rondleiding in het Amsterdam Museum werd tegen de achtergrond van de prachtige museumcollectie persoonlijke en bijzondere verhalen uit de gemeenschap verteld. Educatief en inspirerend.
07 feb 2019

Drinks winter edition 2019

Naar schatting hebben meer dan 2 miljoen Nederlanders biseksuele gevoelens, fantasieën of ervaringen, maar toch hoor je er zelden over. Tijd om daar meer aandacht aan te besteden. Emiel Maliepaard, de spreker tijdens het winterevent, scheen licht waarom biseksuelen niet uit de kast willen komen, maar wel zo nu en dan zichzelf willen uiten als biseksueel. Hij noemt het de biseksuele (on)zichtbaarheidsparadox, en besprak een aantal ways forward om deze paradox op te vangen en te bekijken hoe biseksualiteit toch meer zichtbaar kan worden.
01 nov 2018

Drinks fall edition 2018

Ter gelegenheid van het najaarsevent 2018 hostte FORWARD in Lab111 een private screening van de roze romcom "Gewoon Vrienden", ingeleid door Henk Burger, de scenarioschrijver van de film.
03 aug 2018

Rocycle (P)RIDE event

Voor het eerst ging FORWARD op de sportieve tour in een samenwerking met Rocycle: de P(RIDE). In een work-out van 45 minuten vol pride hits (van onder andere RuPaul, Lady Gaga en Geri Halliwell) zorgden trainers Luuk en Joey dat iedereen bezweet maar voldaan aan het Amsterdam Pride weekend kon beginnen. Na afloop boden gezonde smoothies de nodige afkoeling.
21 jun 2018

Drinks summer edition 2018

Bij het begin van de astronimische zomer verhalen Lisa van Ginneken en Tess Bens, beide werkzaam voor Transvisie en beide transgender, over hoe het is om een transitie te maken, wat voor uitdagingen daarbij komen kijken en waarom de T onlosmakkelijk verbonden is met de LH en B.
05 apr 2018

Drinks spring edition 2018

Het dierenrijk kent verbazingwekkend veel diversiteit in gender identiteit en seksuele oriëntatie, zo bleek tijdens de rondleiding in Artis. Wist je dat 25% van de wilde flamingo's homoseksueel is? En omdat de mannetjes de beste nestenbouwers zijn, zie je bij homoparen een nest dat twee keer zo groot is. Wist je ook dat bij de Japanse makkaken zo'n 78% van de vrouwtjes lesbisch is, en dat voor makkaken een begroeting al voldoende aanleiding is om elkaar te bestijgen? Kortom, voldoende stof om over na te praten tijdens de borrel in De Tropen.
23 nov 2017

Drinks winter edition 2017

Netwerk event bij College Hotel
21 jun 2017

Drinks summer edition 2017 bij FOAM

Netwerk event bij FOAM met gastspreker Aynouk Tan
Lees meer
10 nov 2016

Drinks winter edition 2016 - W hotel Amsterdam

Netwerk event in het W Hotel met gastsprekers Marja en Ellie Lust
Lees meer
21 apr 2016

Launch event FORWARD

Openingsborrel met gastspreker Valentijn de Hingh
Lees meer
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie