Stichting Forward

Voor het bevorderen van de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LGBT's

People perform better

when they can be

themselves

Stichting FORWARD: voor het bevorderen van acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBT's binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep.

Diversiteit en inclusiviteit dragen bij aan werktevredenheid, productiviteit en innovatie. Een inclusieve cultuur en werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn is niet alleen "the right thing to do", maar draagt ook bij aan het succes van een bedrijf of organisatie.

Door middel van het organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten en netwerkborrels streeft Stichting FORWARD na:

» de diversiteit bij aangesloten organisaties te vergroten;
» een netwerk voor LHBT juristen te creëren; en
» ervaringen en best practices uit te wisselen.

FORWARD nieuws

15 nov 2018

FORWARD zoekt enthousiaste leden voor de evenementencommissie en het bestuur

FORWARD is op zoek naar mensen die zich actief willen inzetten voor FORWARD en de organisatie van FORWARD evenementen. Lijkt het jou leuk om het FORWARD team te komen versterken?

13 nov 2018

FORWARD Voorzitter Boudewijn Smit mr. van week

Mr. van de week is Boudewijn Smit (1991). Hij is advocaat bij NautaDutilh en voorzitter van Stichting Forward, die werkt aan de bevordering van lhbt-inclusiviteit binnen de juridische beroepsgroep. Forward stelde de ‘Best practices voor lhbt-inclusiviteit op de werkvloer’ op, een handleiding met aanbevelingen voor bedrijven in de juridische sector die willen werken aan een grotere lhbt-inclusiviteit.

05 nov 2018

Forward-netwerk geeft leidraad voor LHBT inclusiviteit op kantoor

Legal LHBT-netwerk Forward heeft een document uitgebracht met aanbevelingen voor een meer diverse en inclusievere werkomgeving. De ‘Best practices voor LHBT inclusiviteit op de werkvloer’ zijn verstuurd naar partners en HR-managers van alle grote advocatenkantoren die zijn verbonden aan Forward. Al zijn ze evengoed van toepassing op andere bedrijven, van diversiteitstrainingen tot genderneutrale wc’s.

01 nov 2018

Drinks fall edition 2018

Ter gelegenheid van het najaarsevent 2018 hostte FORWARD in Lab111 een private screening van de roze romcom "Gewoon Vrienden", ingeleid door Henk Burger, de scenarioschrijver van de film.

03 aug 2018

Rocycle (P)RIDE event

Voor het eerst ging FORWARD op de sportieve tour in een samenwerking met Rocycle: de P(RIDE). In een work-out van 45 minuten vol pride hits (van onder andere RuPaul, Lady Gaga en Geri Halliwell) zorgden trainers Luuk en Joey dat iedereen bezweet maar voldaan aan het Amsterdam Pride weekend kon beginnen. Na afloop boden gezonde smoothies de nodige afkoeling.

21 jun 2018

Drinks summer edition 2018

Bij het begin van de astronimische zomer verhalen Lisa van Ginneken en Tess Bens, beide werkzaam voor Transvisie en beide transgender, over hoe het is om een transitie te maken, wat voor uitdagingen daarbij komen kijken en waarom de T onlosmakkelijk verbonden is met de LH en B.

05 apr 2018

Drinks spring edition 2018

Het dierenrijk kent verbazingwekkend veel diversiteit in gender identiteit en seksuele oriëntatie, zo bleek tijdens de rondleiding in Artis. Wist je dat 25% van de wilde flamingo's homoseksueel is? En omdat de mannetjes de beste nestenbouwers zijn, zie je bij homoparen een nest dat twee keer zo groot is. Wist je ook dat bij de Japanse makkaken zo'n 78% van de vrouwtjes lesbisch is, en dat voor makkaken een begroeting al voldoende aanleiding is om elkaar te bestijgen? Kortom, voldoende stof om over na te praten tijdens de borrel in De Tropen.

27 mrt 2018

Drinks winter edition 2017

Netwerk event bij College Hotel

21 jun 2017

Drinks summer edition 2017 bij FOAM

Netwerk event bij FOAM met gastspreker Aynouk Tan

31 jan 2017

Een roze advocaat voelt vooral vertrouwd

Omdat ‘roze’ recht een vak apart is.

23 nov 2016

De vrijheid om je passie te ontwikkelen

Stichting FORWARD in het nieuws!

10 nov 2016

Drinks winter edition 2016 - W hotel Amsterdam

Netwerk event in het W Hotel met gastsprekers Marja en Ellie Lust

10 nov 2016

Politiezusjes Ellie en Marja Lust te gast bij roze juristen

Roze juristen kunnen netwerken, ervaringen uitwisselen en bijpraten.

06 sep 2016

Forward wil erkenning diversiteit binnen conservatieve advocatuur

Juridisch netwerk voor Lesbians, Gays, Bisexuals en Transgenders (LGBTs)

08 jun 2016